Jeanette Winterson legt uit hoe vrouwen door Apple tot digibeten werden gemaakt

Tot halverwege de jaren tachtig hadden vrouwen een groot aandeel in de ICT: zo'n 40% van de studenten was vrouw en vrouwen bekleedden sleutelposities in de ontwikkeling van de computer. Pas toen Apple de personal computer voor thuisgebruik introduceerde veranderde dat en werd de computer opeens typisch een mannending. Jeanette Winterson legt uit hoe dat zat. Het is slechts één van de boeiende verhalen uit haar nieuwe boek: 'Twaalf bytes - Heden en toekomst van Kunstmatige Intelligentie'.

Jeanette Winterson

3 minuten

Book talk AI

Dit is een fragment uit de ILFU TV Book Talk met Jeanette Winterson, in gesprek met Miriam Rasch, over haar nieuwe boek 'Twaalf Bytes - Heden en toekomst van Kunstmatige Intelligentie'. Opname tijdens het ILFU 2021.

Geen ILFU lid? Koop hier een los ticket om de uitzending te bekijken


Twaalf Bytes - Heden en toekomst van Kunstmatige
Intelligentie bevat twaalf onthullende, geestverruimende, grappige en provocerende essays over de implicaties van kunstmatige intelligentie voor de manier waarop we leven en liefhebben. Vertaald door Arthur Wevers en uitgegeven door Atlas Contact.

Foto Jeanette Winterson: Aafke Holwerda

OVER JEANETTE WINTERSON

Jeanette Winterson is auteur van achttien boeken, waaronder Waarom gelukkig zijn als je normaal kunt zijn, Sinaasappels zijn niet de enige vruchten en De passie. Haar werk is met talrijke prijzen bekroond, waaronder de Whitbread Award voor beste debuutroman, de E.M. Forster Award en de Stonewall Award. In 2013 verscheen De Schemerpoort, een horrorverhaal over de vervolging van vermeende heksen in het Engeland van de zeventiende eeuw. In december 2016 verscheen de bundel Kerstdagen. Haar nieuwe roman Frankusstein is verschenen in de zomer van 2019, waarover ze destijds kwam vertellen tijdens een ILFU Book Talk. In oktober 2021 is het essayistische Twaalf bytes, over heden en toekomst van kunstmatige intelligentie verschenen.

Support ILFU en word lid voor €4,50 per maand

Maak een account
Misschien vind je dit interessant: