Word ILFU Member

Als lid van ILFU deel je onze opvatting dat fictie ertoe doet en een grotere rol in de publieke ruimte verdient. Met jouw financiële bijdrage van €4,50/maand of €45/jaar geven wij auteurs nieuwe schrijfopdrachten. Zo stimuleren we gezamenlijk de literaire cultuur. Uiteraard heb je als lid een streepje voor: je krijgt 20% korting op alle festivaltickets, 5% korting op ons cursusaanbod en via 'Mijn ILFU' kun je livestreams gratis bekijken.

Klik hier om lid te worden en een account aan te maken

Literatuur doet ertoe
ILFU Members delen de opvatting dat literatuur ertoe doet. Literatuur is wat ons betreft niet alleen een zaak van de boekenbijlages en de rafelranden van de tv-programmering, maar hoort thuis in het hart van het publieke debat. Literatuur begint waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en gedichten ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. Die literaire cultuur willen we hoog houden, verstevigen en zoveel mogelijk uitbreiden met nieuwe stemmen en perspectieven. Dat gaan we de komende jaren samen met onze members doen.  

Online platform
Op het platform ilfu.com kun je dagelijks nieuwe verhalen van toonaangevende schrijvers lezen, bekijken of beluisteren. Deels zijn het hoogtepunten uit het rijke archief van ILFU, met fragmenten uit book talks, lezingen of optredens van De Nacht van de Poëzie, deels zijn het nieuwe verhalen speciaal geschreven voor het platform. We roepen mensen op om lid van ons platform te worden. De bijdrage van 45 euro per jaar (of €4,50 per maand) besteden we dan geheel aan de auteurshonoraria van de schrijvers die we vragen om nieuwe verhalen te maken. Het afgelopen anderhalf jaar heeft ook aan de literaire sector flinke klappen toegebracht. Schrijversoptredens werden geannuleerd, uitgevers stelden nieuwe titels (met name van debutanten) uit en boekhandels en bibliotheken waren een lange tijd dicht. Met nieuwe schrijfopdrachten voor het ILFU platform willen we graag een steentje bijdragen aan de inkomsten voor schrijvers en doen wat we kunnen om het herstel van de sector te bespoedigen. De verhalen en gedichten die dat oplevert, verspreiden we vervolgens gratis op het platform: toegankelijk voor iedereen. Dat past bij ILFU's missie om literatuur zo zichtbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Uiteraard roepen we iedereen die nog geen lid is, wel actief op om óók lid te worden. Via 'Mijn ILFU', rechtsboven op deze website, kun je livestreams en andere artikelen bekijken die exclusief toegankelijk zijn voor leden.

Leden hebben een streepje voor:

✓ Je maakt nieuwe verhalen van de beste schrijvers mogelijk

✓ Je krijgt 20% korting op alle festivaltickets

✓ Je krijgt 5% korting op het gehele cursusaanbod

✓ Je krijgt gratis toegang tot livestreams

✓ Je kunt als eerste kaarten kopen

✓ Je ontvangt desgewenst de wekelijkse membernieuwsbrief

Word lid en maak nu een account aan